Zoeken in deze blog

dinsdag 31 juli 2012

Beauty feiten en fabels.

Op internet valt er van alles te lezen over beauty, en hoe je verschillende dingen tegen kunt gaan. Wallen verminderen, haar laten glanzen, puistjes tegen gaan... Er is zoveel te lezen dat het moeilijk kan zijn te beoordelen wat waar en niet waar is.Ik ging op zoek en zette voor jullie een aantal schoonheidsfeiten en -fabels op een rijtje.

Van chocolade en vet eten krijg je puistjes. 

Fabel. Je krijgt puistjes doordat er talg in je poriën komt of er teveel talg door je talgkliertjes wordt geproduceerd. Dit kan ook komen door je hormonen.

Komkommer of natgemaakte theezakjes op je ogen leggen vermindert wallen

Feit. Als je door te weinig nachtrust wallen hebt, kan dit liggen aan een vochttekort. Dit kan je herstellen door komkommer of natgemaakte (kamille)theezakjes op je ogen te leggen. Door de kou trekken je bloedvaten samen en wordt het vocht afgevoerd. Ook kan een dikke dagcrème wonderen doen. Let wel op! Dit werkt alleen als wallen het gevolg zijn van te weinig slaap, niet bij een genetisch geval.

Dure make-up merken zijn altijd beter dan goedkopere merken

Fabel. Make-up producten zijn heel verschillend. Het kan zijn dat een mascara van Maxfactor hetzelfde kan zijn als een GOSH-mascara. Dit hangt puur van het product af, niet het merk. Het is altijd een beetje proberen of een product iets voor je doet of niet, maar met duurdere merken heb je wel vaak kans op betere kwaliteit dan een heel goedkoop product. Als je je benen vaak scheert komen de haartjes dikker en donkerder terug.

Fabel! Dit gebeurt niet. Ze komen wel wat minder fijn terug, maar dit maakt eigenlijk helemaal geen verschil. Dit komt omdat je het bovenste laagje erafhaalt. 
 
Maskertjes zijn goed voor je huid

Feit. Maskertjes reinigen je huid grondig en verwijderen het overtollige talg uit je poriën. Let wel op dat je het niet te vaak doet, anders kan je huid uitdrogen. Een keer in de week is meer dan genoeg!

Foundation beschermt ook tegen de zon

Fabel. Ik dacht dat dit vrij logisch was, maar het schijnt dat veel meiden dit denken. Dit denken ze omdat er een soort van 'laagje' over je huid zit die je huid zou moeten beschermen. Het tegenovergestelde is het geval: de Uv-stralen gaan gewoon door je foundation heen. Daarom is het slim om een dagcrème met een SPF erin te gebruiken, zodat je huid niet zo snel verbrandt.

Je krijgt minder puistjes als je je gezicht goed wast met facewash

Feit. Je gezicht goed verzorgen en schoonmaken zorgt ervoor dat er geen talg ophoopt in je poriën. Of dit elke dag moet, ligt af van je huid en de producten die je ervoor gebruikt. Als je een droge huid hebt en deze van facewash alleen maar droger wordt, is het verstandiger om het een keer in de week grondig met facewash te wassen.

Puistjes uitknijpen veroorzaakt een litteken.

Fabel. Om een litteken hiervan te krijgen moet je wel flink knijpen. Pas op, je kan wel een huidkleurverandering krijgen op dit plekje. Ook als je een puistje uitknijpt veroorzaak je veel sneller infecties waardoor het puistje nog meer opvalt. Niet doen dus!

Je krijgt eerder rimpels van stress

Waar. Je huid is opgebouwd door collageen, een stof die je lichaam vorm geeft en strak houdt. Als je veel strest maak je een stof aan die dit collageen afbreekt, waardoor je eerder rimpels kan krijgen. 

Welk feit of fabel verbaasde jouw het meest? Laat het achter in een reactie!

Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten