Zoeken in deze blog

zondag 29 juli 2012

Beauty food

'Beauty is on the inside'. Sommigen zeggen weleens dat echte pracht vanbinnen zit, oftewel je persoonlijkheid. Misschien is dit ook wel zo, maar de buitenkant is ook zeker niet onbelangrijk. Je hebt vast weleens gehoord van beauty-food; voedsel dat je mooi maakt. Bijvoorbeeld eten dat je haar laat glanzen, je ogen laat stralen of je puistjes vermindert. Ik zette voor jullie een paar beautyhapjes op een rijtje.

1. Noten. En dan met name cashewnoten, amandelen en pecannoten. In deze noten zit veel selenium en zink, dat goed is voor je hoofdhuid. Dit is belangrijk, omdat je door een gezonde hoofdhuid ook gezond haar krijgt. Hier gaat je haar van glanzen en je krijgt minder kans op haaruitval. Er wordt ook gezegd dat je haar er voller en misschien zelfs ook dikker van wordt. Plus, noten zijn ook gewoon lekker.

2. Tomaten zitten vol vitaminen, en zijn supergoed voor je huid. In tomaten zit een stof genaamd lycopeen, die maakt dat je huid een gezonde en matte tint krijgt. Lycopeen gaat ook het afbreken van collageen door vrije radicalen in je huid. Lycopeen wordt het best opgenomen in gekookte vorm, dus bijvoorbeeld in tomatensoep, tomatenpuree en tomatensap. 
3 Ananas is een frisse vrucht en is lekker vooral in de zomer. Ananas bevat veel vitaminen waaronder bètacaroteen en vitamine C en E. Bètacaroteen is een soort van pro-vitamine A. Vitamine A is goed voor je huid en ogen. Het laat je ogen stralen doordat ze goed vochtig zijn en vermindert de onzuiverheden van je huid. Vitamine C en E versterken de materie van je haar en huid, en zit ook vaak in zalven of crèmes.

4 Water is heel belangrijk. Zonder water zouden we allemaal uitdrogen. Je kan puistjes krijgen of hoofdpijn van te weinig water. Water zorgt ervoor dat je huid wat rustiger wordt en dat je haar gaat glanzen. Het is belangrijk dat je minstens 2 liter water per dag drinkt om je lichaam goed in balans te houden.5 Pure chocolade. Ja, nu wordt het pas echt leuk ;-) Chocolade staat ook wel bekend als 'feel good food' omdat er een soort van 'love chemicals' in zitten: Tryptofaan, Anandamide en PEA (Fenyletylamine). Deze zorgen ervoor dat je blijer wordt en als het ware een beetje de zelfde hormonen binnen krijgt als je verliefd bent. Ook zit er in pure chocolade magnesium, waar 80% van de mensen een tekort aan heeft. Magnesium is essentieel voor je lichaam, en is een stressverlager. Maar dan nog iets. Sulfur zit ook in chocolade, en wordt ook wel het 'schoonheidsmineraal' genoemd. Het zorgt voor een gladde huid, glanzend haar en sterke tanden.


6 Aardbeien. Dit yummy zomerfruit zit vol met C en zink. Zink staat bekend om zijn wondhelende functie, en door zink wordt ook collageen aangemaakt, wat dient voor de versteviging van de huid. Zink is ook een astringente stof. Een astringente stof vernauwt de porien, wat zorgt voor een fijnere huidstructuur, en minder snel puistjes.


Wat eten jullie het liefste van dit beauty food?

Veel liefs,

Eva


Geen opmerkingen:

Een reactie posten