Zoeken in deze blog

zondag 15 juli 2012

DIY: Yummie summer fruitshake

Het is op dit moment half juli en de zomer is nergens te bekennen.
Okee, aan het einde van de dag misschien, maar een beetje zonneschijn ging de afgelopen paar dagen gepaard met (een heleboel) regen. Vervelend, maar er valt wat aan te doen. Geen zomer buiten? Geen probleem, haal de zomer naar binnen met deze zomerse yummie fruitshake voor ongeveer twee grote glazen.

Als eerste; wat heb je nodig?

- Een goede blender
- een flinke hand vol aardbeien
- een flinke handvol kersen. Verse kersen zijn natuurlijk het beste, maar dan moet je wel eerst de pitten eruit halen. Je kan ook gewoon kersen op siroop er voor in de plaats nemen (lekker makkelijk).Is dit het geval, dan neem je vier grote eetlepels kersen.
- twee ananasringen
- een geschilde kiwi, in kleine stukjes gesneden
- lyches, deze (nog vrij) onbekende vrucht is heel lekker en super voor een beetje zoete smaak.

Het meeste fruit kan je gewoon in de supermarkt kopen, of bij de groenteboer. Bij de Albert Heijn hebben ze in het vriesvak handige 'doosjes-vol' met bevroren aardbeien, of een doosje zomerfruit, met aardbeien, frambozen, kersen en blauwe bessen erin. 

Een shake maken is niet moeilijk; gewoon alles in de blender gooien en blenden maar! Bij de meeste blenders duurt het nogal lang, dus kan je wachten tot de onderste laag geblend is en de blender dan even uitzetten. Je kan een lepel pakken en het andere fruit wat naar onder duwen, zo gaat het wat sneller.

Deze shake is ook leuk om te maken bijvoorbeeld als toetje. Door de rand van de glazen eerst in citroensap te dopen en daarna in witte suiker, creƫer je een leuk suikerrandje.

Je kan natuurlijk ook een beetje varieren met deze shake door er bijvoorbeeld suiker of light slagroomijs bij te gooien, waardoor hij iets zoeter wordt. Met aardbeien en light slagroomijs maak je ook een heerlijke home-made milkshake trouwens.Veel plezier & drink smakelijk!


Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten