Zoeken in deze blog

zondag 22 juli 2012

Tag: Nailpolish & Me

Ik heb deze tag al een paar keer voorbij zien komen op meerdere blogs, onder andere teskuh.nl en veracamilla.nl. Ik vond het een leuke tag, dus bij deze: Nailpolish & Me!


1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Uit mijn hoofd zou ik het niet weten. Dat het er best veel zijn weet ik. Ik ga even tellen. Edit; Okee,  het zijn ongeveer 50 lakjes in totaal. Dat is best te doen toch?

 2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
Ik heb heel veel verschillende merken, omdat ik het leuk vind om steeds nieuwe merken uit te proberen. Ik heb lakjes van bijvoorbeeld Rimmel London, L'oreal etc. Ik denk dat de meeste lakjes toch van Essence, Catrice en HEMA zijn. Catrice heeft echt goede nagellak, en Essence en HEMA hebben hele mooie kleurtjes. 

 3. Wat is de meest voorkomende kleur in je stash?
 Zachte pastelkleurtjes en roodtinten. Ik hou van een beetje een zachte kleur op mijn nagels, maar rood is voor mij ook altijd goed. Ik heb best veel kleuren, omdat ik het leuk vind om nailart te doen. Ik heb liever kleine schattige panda's of cupcakes op mijn nagels, als ik mocht kiezen.

 4. Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit?
Natuurlijk. Ik heb bijna geen neonkleuren behalve felroze. Ik vind neon slecht staan bij mijn huidskleur, die van zichzelf al vrij bleek is. En tja.. er bestaat zoveel nagellak, glow-in-the-dark, een die van kleur verandert.. Je kan het onmogelijk allemaal hebben, niet? ;-) 

 5. Welke nagellak draag je het meest?
Op dit moment? Rood en een pastelroze, zeker weten. Rood is altijd mooi en felroze vind ik ook nog wel leuk.

 6. Van welke lak blijf je je afvragen waarom je het nog niet hebt weggegooid?
 Op dit moment; geen. Ik heb laatst een grote opruiming gedaan en veel te oude lakjes weggegooid. Ik had zelfs nog een paar van die kinderlakjes van eeuwen geleden, die ik bijna niet over mijn hart verkreeg ze weg te doen. 

 7. Gebruik je een basecoat?
Ja, altijd. Het is gewoon beter voor mijn nagels. En als mijn nagels chippen, kan ik het er makkelijker afhalen, mocht ik geen nailpolishremover bij de hand hebben. 

 8. Gebruik je een topcoat?
 Altijd. Het is veel fijner als je nagellak er langer op blijft zitten en je het niet de volgende dag al bij moet werken. Plus een glanslaagje op je nagels staat ook nog mooi.

9. Stempelen of uit de losse hand?
Uit de losse hand. Ik heb langzamerhand een vastere hand gekregen waarmee ik goed kleine hartjes of sterretjes mee kan maken. Stempelen is toch niet zo mijn ding.

 10. Hou je van glitters/shimmer of toch liever een crème finish?
Hmm, moeilijk. De kleur op mijn nagels hangt ook vaak van mijn humeur en kleding af. Als ik naar een feestje ga vind ik het leuk om nagellak met regenboog glitters te dragen. Als ik iets meer basics draag, vind ik het ook fijn om het gewoon bij pasteltinten te houden.

 11. Voel je je kaal zonder nagellak?
 Nee, want altijd als ik nagellak op doe wil ik het ook goed doen. Om het goed te doen moet ik er echt even voor gaan zitten en tijd hebben om het eventueel nog opnieuw te kunnen doen.
Maar zo snel als ik tijd en zin heb, lak ik mijn nagels. Als ik geen tijd heb zit er meestal een lichtroze French-manicure finish op, die je nagels er net wat gezonder uit laat zien. Maar soms is het ook gewoon beter voor je nagels om even helemaal geen nagellak op te hebben. 12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Twee. Een rode van Catrice (hij was op) en een applegreen van GOSH. Ook al heb ik er veel, nagellak is een blijft een beetje een verslaving ;-) 


Zijn jullie verslaafd aan nagellak?

Liefs, 

Eva

2 opmerkingen:

 1. Hee Eef
  Ik vind je blog super leuk! Zeker deze omdar ik super verslaafd ben aan nagellak ghehe. Ik heb laatst geteld hoeveel ik er heb en het zijn er 55! Ik heb vandaag net water marble nail art voor het eerst gedaan, dat is echt super gaaf! Zeker een aanrader als je het nog niet kende! :)
  xxxx Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Em,

  Aww dankjewel! Ja ik ken water marble, alleen ik doe het niet zo vaak omdat het best veel nagellak kost, maar wel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen