Zoeken in deze blog

maandag 16 juli 2012

We love: Online shoppen


Niets is heerlijker dan 's avonds met een warm kopje thee en je laptop op je schoot de laatste fashion checken. Het wekt inspiratie en ideen op, en dan krijg je  en dan vooral online shoppen is geweldig. Ik heb het een tijdje geleden ontdekt, en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ik zette voor jullie een paar leuke webshops op een rijtje en wat tips voor slim omgaan met online shoppen.

www.hm.com, iedereen is gek op h&m. Ze hebben basics, maar ook leuke zomerjurkjes. Wat voor een stijl je ook hebt, er is voor iedereen wat leuks te vinden.
www.asos.com. Een Engelse site met veel merken. Onder andere River Island (die niet bezorgt in Nederland), Topshop, Accessorize.. Je noemt het maar en ze hebben het.
www.topshop.com. Een beetje prijzig, maar het wel waard, want de kleding is echt hele goede kwaliteit.
www.forever21.com. Oh, ik ben verliefd op deze kleren.
www.newlook.com. Britser kan het niet.
www.mydress.nl. Voor jurkjes, schoenen en accessoires.
www.urbanoutfitters.com. Heel erg verschillend: ze hebben hele stoere kleding, maar soms ook juist heel vrouwelijk. Ze hebben hele fijne schoenen op deze site.
www.zara.com. Een grote liefde, de Zara is geweldig. Voor degenen die niet het geluk hebben met een enorme Zara in de buurt zoals ik ;)
www.zalando.nl. Ja, van die vreselijke reclames ja. Maar toch hebben ze best leuke jurkjes & schoenen..
www.aentstyle.com Voor de speciale italiaanse mode waar we allemaal zo gek op zijn ;-)
www.boohoo.com Super leuke webshop met de laatste trends.
www.hunkemoller.com Voor lingerie en pjyama's.
www.froufrous.nl. Deze net beginnende webshop heeft hele stylish en speciale kleding.
www.kanzaa.com. Voor speciale kleine maatjes xxs, xs en s.
www.vente-exclusive.nl. Een site die je een email stuurt als er korting is op grote merken zoals Guess, Adidas, Desigual, Converse etc. Super handig, hiermee kan je vaak dure kleding kopen voor veel minder, tot 70% korting.

Tips

1. Let wel op! Online shoppen is heel leuk maar kan ook gevaarlijk zijn. Doordat je het 'onzichtbaar' koopt en afrekent, besef je minder hoeveel je koopt en uitgeeft. Je kan dit voorkomen door jezelf af te vragen; 'Heb ik dit echt nodig?'. En bij dure aankopen kun je er altijd nog even over nadenken voordat je in een impulsieve bui heel veel uit geeft aan iets dat later niet goed blijkt te zitten of je toch niet zo leuk staat als je in eerste instantie dacht.

2. Koop in de sale! Misschien denk je dat er niks te vinden is, maar uiteindelijk valt dit heus mee. In de sale vallen er echt hele leuke dingen te vinden, zelfs als je denkt dat dit niet zo is.

3. Als je nog nooit online gewinkeld hebt, vraag dan eerst toestemming aan je ouders. Zo voorkom je dat je bij een onbetrouwbare webshop koopt of grote teleurstellingen.

4. Het kan gebeuren dat je iets heel erg leuks ziet, maar dat het dan net uitverkocht is in jouw maat. Voorkom miskopen en koop niet een maatje kleiner of groter! Je denkt nu misschien 'Daar groei ik nog wel in.' of 'Hij valt vast wat groot.' Geloof me, dit gaat echt niet gebeuren. Als het er niet meer in jouw maat is, is dat balen, maar dan is het ook gewoon not meant to be, en

5 Check van te voren de verzendkosten. Soms kun je iets bestellen voor 5 euro, en blijken de verzendkosten 15 euro te zijn.

6 Kijk of er beveiligde verbinding is. Als je inlogt met je bankgegevens, staat er meestal https:// in plaats van de gebruikelijke http. Zo toont de website aan dat er een beveiligde verbinding is, en staat er ook een slotje in de balk onderaan je browser.

Waarschuwing
Soms kan een onbekende webshop er nog zo leuk uitzien, maar is ie gewoon niet betrouwbaar. Deze zogenaamde webshops lokken je met goedkope, leuke kleding, maar zijn er eigenlijk op uit om geld uit je zak te kloppen. Het is altijd slim om eerst de betrouwbaarheid van de desbetreffende webshop te checken. Dit kan je heel makkelijk doen door '*naam webshop* betrouwbaar' in te tikken. Meestal als een webshop niet betrouwbaar is, zie je dit meteen zodra je het googelt. Mocht je er niks over kunnen vinden of twijfelen, vraag het ten eerste aan je ouders. Bij twijfel, niet doen!

Zo lang je deze tips volgt is en blijft online winkelen gewoon heel leuk.

Veel plezier, en shopze!

Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten