Zoeken in deze blog

zondag 5 augustus 2012

De zeven schoonheden

Iedereen heeft wel eens gehoord van de zeven schoonheden. Een lijst waarop staat wat over het algemeen mooi gevonden wordt. Ik bekeek deze lijst laatst en ik was het er niet erg mee eens. Het echte lijstje gaat als volgt! 

1 Tegenstellingen: Donker haar in combinatie met lichte ogen of licht haar in combinatie met donkere ogen.
2 Bleke huid.
3 Een moedervlek boven je lip, oftewel een schoonheidsvlek.
4 Lange, gekrulde wimpers.
5 Amandelvormige ogen
6 Sproeten
7 Kuiltjes in de wangen

Mijn lijstje:

1 Glanzend, gezond ogend haar.
2 Een huid die een klein beetje bruin is.
3 Lichte ogen met grote pupillen.
4 Een zuivere huid
5 Lange benen, en dan eerder gespierd dan echt dun.
6 Een wipneusje
7 Een witte glimlach met rechte tanden.

In de Griekse mythologie werd er al gesproken van schoonheidskenmerken, en in de 17e eeuw is dit lijstje zoals die er vandaag de dag nog is, ontstaan. 
Door de jaren heen zijn er veel dingen mooi gevonden. Een mollig lichaam, een tweede teen die groter is dan de grote teen, een haviksneus of een onderkin. Dit is natuurlijk compleet subjectief, en verandert elke zoveel jaar. In deze tijd worden dat soort 'schoonheden' juist weer niet zo aantrekkelijk gevonden. 
Deze lijstjes zijn niet iets waar je jezelf mee moet gaan vergelijken. Ze zijn compleet op mening gebaseerd. Iedereen vind weer iets anders mooi, dit betekent niet dat je niet mooi bent als je niet alle of geen van de zeven schoonheden hebt. Je bent mooi om wie je bent, en iedereen heeft iets wat hem of haar mooi maakt. En vergeet niet: echte schoonheid zit van binnen. Een mooi gezicht is niks zonder een leuk karakter. En vergeet niet: Happy girls are the prettiest!

Wat is jouw persoonlijke lijstje, en wat vind je het mooiste uiterlijke kenmerk? Laat het achter in een reactie!

Liefs,

Eva 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten