Zoeken in deze blog

donderdag 9 augustus 2012

How-To; Een geslaagde filmavond geven

Stel je voor, je wilt graag een filmavond geven. Je bent jarig, je hebt iets te vieren of je wilt gewoon iets gezelligs doen. Dan zijn er een paar dingen waaraan je moet denken om deze avond te laten slagen.


Wie

Allereerst moet je bedenken wie je wil uitnodigen. Wil je een filmavond met alleen hele goede vriendinnen/vrienden dan is deze selectie zo gemaakt. Maak als eerste een lijstje van iedereen die je uit zou willen nodigen. Je kan het het beste houden op een maximum van 15 mensen, (tenzij je een villa van een huis hebt natuurlijk :D) dit omdat je ook rekening moet houden met zitplaatsen en eten. Check dit wel even bij je ouders, je wilt op de avond zelf geen boze ouders achter je aan. Wil je meer mensen uit nodigen? Dan kan je ook gewoon een twee filmavonden houden, maar dan met de andere helft. Heb je een strenge selectie gemaakt? Dan kan je je bezig gaan houden met de volgende voorbereidingen.

Wat

Bedenk hoeveel films je wil gaan kijken, en hoe lang het gaat duren. Kijk ook of je avondeten inclusive wil doen.  Is dit zo, dan is het slim om pizza te eten of patat te halen. Je kan ook met zijn allen koken, dat is ook heel gezellig, maar wel wat meer gedoe. Als je met avondeten erbij wil doen, is het slimste om een tijd van ongeveer 17-24 uur te doen, en anders 19-24 uur. In deze tijd kan je ongeveer 3-4 films kijken, maar dit hangt ook heel erg af van de duur. Van te voren is het handig om even te peilen van wat voor een soort films iedereen houdt. Horror, komedie, of juist sci-fi.. Zo voorkom je dat mensen zich gaan vervelen.

Wanneer

Prik een datum op een dag dat je verder niets te doen hebt. Zo kun je overdag nog voorbereiden en boodschappen doen, en heb je alle tijd. Als je een datum hebt gekozen, kan je rond gaan vragen of iedereen kan op die dag. Maak een lijstje en streep af. Mochten er een of twee mensen niet kunnen, dan is dit niet erg. Zijn het er meer? Dan kan je het beste voor een andere datum kiezen. 

Uitnodigen

Mensen uit nodigen kan op een paar manieren. Je kan het gewoon zeggen, of sms'en/whatsappen of een uitnodiging tikken en uitprinten. Het aan mensen vertellen is wel snel, maar niet echt praktisch, omdat ze de informatie later niet meer terug kunnen lezen. Een sms'je of whatsappje is al beter, maar als je veel informatie moet geven is dit ook niet echt handig, dan kan je het beste gewoon even uittikken in een bestandje.

Tips

- Zorg voor genoeg stoelen! Deze kan je ook evt nog lenen bij de buren of je legt een matras en kussens op de grond, zodat daar ook mensen kunnen zitten.
- Koop voor de mensen die geen prik lusten, sapjes of limonade.
- Het is handig als je je kamer opruimt voor als mensen 'm willen zien.
- Het is handig het eten van te voren klaar te zetten, anders ben je alleen maar met andere dingen bezig tijdens je filmavond, en dat is dan weer net niet de bedoeling.

Niet vergeten  

Als er iemand komt is het gastvrij om het eerste glas drinken voor ze in te schenken, dat staat gastvrij. Daarna kan je het gewoon op tafel zetten en zeggen dat je gasten drinken mogen pakken als ze dat willen.  Het is het handigst als je alles gewoon klaar zet op een grote tafel, zodat je gasten kunnen pakken wat ze willen. 

Veel plezier, en feestze!

Liefs,

EvaGeen opmerkingen:

Een reactie posten