Zoeken in deze blog

maandag 27 augustus 2012

Tag: Als ik een ... was, dan was ik een...

Deze tag bestaat alweer een tijdje, maar ik wilde hem graag invullen. Je moet je verplaatsen in bepaalde situaties en voorbeelden, en dat leek me heel erg leuk. Deze tag spreekt ook vooral voor zichzelf. Have fun!


Als ik een maand was, dan was ik december.

Niet alleen omdat ik dan jarig ben, maar ook omdat die maand altijd zo gezellig is. Door de kou is iedereen binnen, het is lekker warm en omdat het vroeg donker is. De kaarsjes en lichtjes zijn dan aan en dat geeft een hele leuke sfeer. Ook is het leuk omdat je sneeuwballen gevechten kan houden en lol buiten kan hebben. Bovendien is het ook een hele romantische maand, omdat het buiten zo koud is. 


Als ik een dag was, dan was ik zaterdag.

Weekend. Geen school, lekker uitslapen en leuke dingen doen met vriendinnen. Need I say more?

Als ik een tijdstip was, dan was ik 9 uur 's avonds.

Ik ben een avondmens! In de avond is het altijd gezellig en zijn er leuke dingen om te doen.

Als ik een planeet was, dan was ik Venus.

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Venus staat niet alleen voor vrouwelijkheid, maar is ook vernoemd naar de Romeinse godin Venus, die staat voor liefde.

Als ik een dier was, dan was ik een vogel, en dan een kolibrie. 

Kolibries staan voor vrede en liefde, en the joy of life. Ik hou ervan om leuke dingen te doen.



Als ik een richting was, was ik rechtdoor.

Het is belangrijk om het verleden te accepteren en door te gaan, altijd rechtdoor. Het verleden heeft je gemaakt wie je bent, en het is veel belangrijker om je hoofd rechtop te houden en te leven in het hier en nu, in plaats van te blijven hangen in het verleden, wat je ook meegemaakt hebt.

Als ik een meubelstuk was, was ik een bank.

Lekker onderuit liggen en films kijken op de bank vind ik heel fijn. Als je moe thuis komt kun je lekker op de bank neerploffen en niks doen.

Als ik een vloeistof was, was ik parfum.

Ik vind geurtjes en parfums altijd heel leuk om uit te proberen en ik vind het fijn om lekker te ruiken. Ik kan niet zonder parfum leven!


Als ik een boom was, dan was ik een banyan boom. 

Deze bomen groeien vaak over de ruinen van oude tempels. Ik vind het supergaaf om te reizen en oude tempels te zien. 


Als ik een gereedschap was, dan was ik een kompas.

Hier moest ik even over nadenken. Ik weet niet of je een kompas als gereedschap mag beschouwen, maar ik vind van wel. Het gaat erom dat je je eigen weg volgt ongeacht de mening van anderen. Ook is een kompas voor reizen, dat ik heel graag doe. 

Als ik een bloem was, dan was ik een kersenbloesem. 

Ik vind dit een heel erg mooie bloem, en ondanks dat hij roze is en niet echt een bloem, is hij niet tuttig.

Als ik een weersoort was, dan was ik een lentezonnetje.

Ook al hou ik heel erg van de winter, toch ben ik ook altijd blij als de lente weer begint. Het wordt weer wat warmer en alles wordt als het ware opnieuw geboren 

Als ik een muziekinstrument was, dan was ik een gitaar.

Ik speel zelf een ieniemini klein beetje gitaar, maar ik vind gitaar akoestisch het mooist. Ik vind gitaarmuziek altijd iets gezelligs hebben, en een gitaar bij het kampvuur maak je me al helemaal blij mee. 




Als ik een gezichtsuitdrukking was, dan was ik zelfvertrouwen.

Met zelfvertrouwen kun je alles aan, en kom je over als een leuk persoon die lekker in zijn vel zit en met beide benen op de grond. 

Als ik een kleur was, dan was ik zilver.

Ik vind dit een hele mooie kleur en vandaar ook het gezegde; 'Every cloud has its silver lining'. Dit betekent dat al het negatieve in het leven ook een positieve keerzijde heeft. 

Als ik een emotie was, dan was ik trots.

Als je trots op jezelf bent weet je zelf dat je iets goeds hebt bereikt, en na een tijdje besef je misschien ook dat het vooral gaat om dat je trots op jezelf bent en dat je in jezelf geloven belangrijker is dan je afvragen of anderen dat misschien wel zijn. Je mag soms best wel eens een beetje trots zijn, gewoon om wie je bent (:

Als ik een soort fruit was, dan was ik een lychee.

Lychees zijn yummy en ze zijn een beetje ongebruikelijk.

Als ik een geluid was, dan was ik muziek.

Ik heb heeeeeel veeel favoriete bands, en het liefste dat ik eigenlijk doe is naar muziek luisteren van mijn favoriete bands. Music makes the world a better place. 




Als ik een element was, dan was ik vuur.

Vuur is krachtig en staat voor je innerlijke kracht, of je doorzettingsvermogen als je echt iets heel erg graag wil. Een beetje zoals een eeuwige vlam die in je brandt. 

Als ik eten was, dan was ik snoep.

Ik kan soms echt een zoetekauw zijn, en ik ben dan ook gek op snoep zoals Skittles en jelly beans.

Als ik een auto was, dan was ik een Volkswagen hippiebusje.

Soms voelt het een beetje alsof ik in de verkeerde tijd geboren ben, ik had best een hippie kunnen zijn, Woodstock willen meemaken en het gewoon doen waar je zin in hebt spreekt me ook erg aan. Een volkswagen busje past daarbij, en ik vind het ook nog eens een mooie auto. Er past een groep mensen in waarmee je leuke dingen kan doen.


Als ik een plek was, dan was ik een open plek in het bos.

Een plek waar helemaal niemand is en je dingen ziet die je normaal niet zou zien. Plus, je kan er hele mooie foto's schieten. 

Als ik een stof was, dan was ik kant.  

Ik vind kant supermooi en draag het dan ook heel veel. Het is een romantische stof, maar het kan ook juist weer heel stoer zijn, mits goed gecombineerd.

Als ik een smaak was, dan was ik zout.

Zout staat voor verandering, en de zee is zout. Ik hou ook heel erg van het strand, en dan met name wanneer het iets kouder is.

Als ik een voorwerp was, was ik een camera.

Ik sleep mijn camera overal mee naartoe en maak heel veel foto's. Overdreven, vinden sommigen dat misschien, maar ik hou ervan om foto's terug te kijken en de mooie momenten vast the leggen voor later. Cherish the moments!




Als ik een lichaamsdeel was, dan was ik een oog.

Ogen zijn voor zien, en je vertrouwt altijd op je ogen. Ogen vind ik heel mooi, vooral groene en grijze ogen. 

Als ik een liedje was, dan was ik Fix You van Coldplay

Een liedje dat me nooit verveelt en dat gewoon mooi blijft. Coldplay is een van mijn lievelingsbands, en ik hou ervan om naar hun muziek te luisteren. 

Als ik een paar schoenen was, dan was een paar rode Converse All Stars.

Comfy en mooi. Ik vind ze iets nonchalants geven, en je kunt er beter op wegrennen dan op hakken! 


Ik hoop dat jullie deze tag leuk vonden.

Wil jij graag meer tags zien op deze site?

Wil je deze tag overnemen op je eigen blog? Natuurlijk mag dat.

Liefs,

Eva

1 opmerking: