Zoeken in deze blog

zondag 30 september 2012

DIY | Studded Boots

Studs items zijn voor mij een grote liefde. Jasjes, tassen, blouses.. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ik wilde laatst heel erg graag laarsjes met studs, maar de echt mooie zijn best prijzig. Toen dacht ik bij mezelf, waarom kopen als je ze makkelijk zelf kan maken? Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!


Wat heb je nodig?
- Schoenen. Dat kan alles zijn, van gympen, tot pumps of laarzen. 
-Een tang of mesje om de studs vast te maken.
-Studs met punten, let op! Geen platte. Je kunt studs kopen op de markt, of bijvoorbeeld www.studskopen.nl. Op marktplaats zijn er ook een aantal te vinden, maar als je weet hoe Ebay werkt heb je daar meer keuze en goedkopere studs.


Stappen

1. Maak een plan van waar je de studs op de schoen wil hebben, met welke studs en welk patroon. Kijk of het mogelijk is voordat je begint!
2 Druk de studs met de punten een voor een in de schoen. Pak de tang en vouw daarmee de punten om. Zorg er wel voor dat je studs recht zitten. Je kan het ook met je handen doen, maar dan kunnen je vingers na een tijdje pijn gaan doen. 
3 Klaar! Zo simpel is het.Tips

  • Je kan ook kiezen voor plakstuds. Die zijn wel goedkoper maar blijven minder goed zitten.
  • Voordat je begint, doe wat inspiratie op op internet.
  • Vind je je creatie toch niet zo mooi? Dan kun je de studs er altijd weer vanaf halen met de tang.
Inspiratie
Waar te koop

Als je geen zin hebt om zelf te gaan knutselen maar wel graag studded bootees wil, kun je even kijken bij winkels zoals Sacha, Zara en Invito. Bij Invito hebben ze zeker hele leuke. Hieronder twee voorbeelden.

Deze laarsjes kosten 139,99 en zijn ook verkrijgbaar bij Invito

Deze beauties kosten 119,99 en zijn te koop bij Invito 

Ga jij deze DIY doen? 

Liefs,

Eva
Geen opmerkingen:

Een reactie posten