Zoeken in deze blog

zondag 2 september 2012

Geld besparen

Als je menig obsessie hebt zoals ik vliegt je geld er vaak snel doorheen. Voor je ouders op je knieen gaan helpt ook niet, want tenslotte is het economische crisis. Aan het einde van je geld houd je altijd een stukje maand over. Ramp! Wat nu? Ik geef je tips. 

1. Voordat je iets nieuws koopt, kijk in de kast of je iets ouds kan customizen. Zo heb je iets unieks waar andere niet aan kunnen komen, en een nieuw kledingstuk!

2. Voordat je iets koopt, denk eens bij jezelf; 'Heb ik dit echt nodig?' 

3. Ruim je kast eens op. Je zal je verbazen over wat je allemaal nog hebt, en met alles wat je vindt kun je leuke outfits samenstellen.

3. Neem een baantje, iets dat je leuk vindt om te doen. In een restaurant, een kledingwinkel, of begin een hondenuitlaat- en/of babysit-service. Als je dat niks vind kun je het altijd samen met een vriendin doen. Dit verzacht je leed een beetje en is ook nog eens veel gezelliger.

4. Kan je het niet laten  om in de stad even in de Zara of H&M te neuzen? Vermijd dit en vraag een vriendin om wat vestjes, shirtjes en accessoires te ruilen voor een week. Zo heb je een compleet (tijdelijke) nieuwe garderobe, zonder ook maar iets uit te geven! 

5. Trommel op een zaterdagavond al je vriendinnen op en vraag of ze al hun oude films van zolder meenemen. Hou een Disney- of Harry Pottermarathon. Lol gegarandeerd! Scheelt je ook weer een kaartje voor de bioscoop. 

6. Vriendin jarig, maar weinig geld? Zoek naar leuke DIY's en geef deze cadeau. Op internet kan je leuke armbandjes vinden, of hoe je zelf parfum maakt. Vaak is dit ook nog eens veel leuker omdat het persoonlijker is. 

7. Mis je het om nieuwe dingen te hebben? Kijk dan eens op websites zoals http://www.allesvoorniks.nl/. Op deze website zijn er vaak gratis producten of kortingsbonnen. of vraag bij een parfumerie of ze testertjes/samples hebben. Zo heb je nieuwe producten, zonder er geld voor uit te geven. 


8. Een wit shirt? Google eens op 'white shirt diy' en je zal je verbazen over wat voor een leuks je met je oude lelijke shirt kunt doen! 

9 Investeer in een meervoudig kledingstuk, bijvoorbeeld een jurkje dat je op zeven manieren kunt dragen.


10 Bedenk bij jezelf; leuke dingen hoeven geen geld te kosten! Kijk eens op internet voor gratis festivals of concerten bij jou in de buurt. Zijn die er niet? Ga naar de kinderboerderij. Naar het park. Maak een strandwandeling. Plunder de voorraadkast en hou een picknick. Bak koekjes. Maak muziek. Dans op muziek. Maak elkaar op en hou een fotoshoot. Doe een workout. Probeer yoga. En nog veel meer. Laat je fantasie met je aan de loop gaan en bedenk iets leuks of doe iets dat je nog nooit gedaan hebt.

Heel veel succes!

Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten