Zoeken in deze blog

zondag 9 september 2012

How-To; leuk op de foto staan.

Iedereen heeft ermee te maken; foto's. De een vind het vreselijk, de ander kan zich uuuuuren vermaken met make-up en een fotocamera. Hoe vaak hoor ik wel niet om me heen dat een vriendin een foto van zichzelf lelijk of gewoon niet mooi vindt. Maar hey, dat kan je veranderen! Met deze stappen en tips sta je de volgende keer als een supermodel op de foto! Lees verder en ontdek het geheim..

Op een foto is je pose (de manier waarop je staat) heel belangrijk. Het kan ervoor zorgen dat je er anders uitziet dan je bent en het vertelt veel over wie jij bent. Iedereen weet wel dat als je met je lichaam recht naar de camera staat, je eruit ziet als een zoutzak. 

1. Draai je bovenlichaam, zodat een schouder naar de camera wijst. Zet een hand op je heup en draai je 'goede kant' naar de camera. Zo creeer je een natuurlijkere pose en lijk je slanker. 

2 Duw je schouders naar achter, je borst naar voren en hou je rug recht. Niet te overdreven, gewoon zodat je mooi rechtop staat. 

3 Als je wil kan je je voeten over elkaar kruizen, hiermee accentueer je je heupen en krijg je een taille. 


4 Hou je hoofd een klein beetje schuin, niet te veel, een heel klein beetje.

5 Lach! Niet te breed, dan wordt het overdreven. Een spontane lach is altijd het mooiste, je kan proberen om aan iets leuks te denken. En je mag best een beetje tand laten zien!No-go's

 • Doe geen huidskleurige of te bruine lippenstift/lipgloss op. Door de flits van de camera kan het lijken alsof je lippen heen onnatuurlijk zijn.
 • Ontspan. Laat je armen losjes hangen, en relax. Als je helemaal strak in het gelid staat lijkt het net of je heel gespannen bent. 
 • Te ver naar de zijkant leunen.
 • Je hoofd te ver naar je borst duwen, daar krijg je een onderkin van.
 • Te ver naar voren hangen, zo krijg je inkijk en dat wil je zeker niet!
 • Een meest gemaakte fout is de verkeerde kleur foundation. Dit gaat er heel raar uitzien in vergelijking met je nek en misschien lijkt het wel oranje. Vind je dit moeilijk?Bij de Douglas en de V&D kun je vaak om make-up advies vragen. Vraag eens aan de verkoopster wat zij je zou adviseren. Natuurlijk willen ze je producten verkopen, maar ze zijn er vooral om je te helpen. 

Tips


 • Experimenteer. Oefen je lach voor de spiegel (toch niemand die het ziet!) en bedenk uit welk oogpunt je gezicht het mooiste uitkomt. 
 • Vergeet ook niet met je ogen te lachen! Dat ziet er veel echter en spontaner uit dat een foto waarop je  beleefd glimlacht. 
 • Welke kant van je gezicht komt het mooiste uit? Je staat mooi en natuurlijk op de foto als je juist die kant naar de camera draait. 
 • Moet je een foto voor je rijbewijs of paspoort laten maken? Zorg er dan voor dat je met je ogen lacht. Je mag natuurlijk niet lachen, maar op deze manier zie je er veel vrolijker uit.
 • Bedenk wat je lelijk vind aan een 'lelijke' foto van jezelf en probeer dit de volgende keer te voorkomen. 
 • Probeer het niet te hard. Ontspan en tover je mooiste tandpasta-smile tevoorschijn.

Verafschuw je foto's of hou je van foto's? Laat het achter in een reactie!

Veel liefs, en strike a pose!

Eva

4 opmerkingen:

 1. haha, wat een leuk artikel!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig en leuk artikel! Ik hou wel van foto's, als er een foto word gemaakt spring ik er meestal wel snel bij, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè, had ik dit nou maar vóór foto-dag op school gezien :b.
  Je hebt een leuke blog Eva, ga zo door :D!

  xxx Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen