Zoeken in deze blog

dinsdag 4 september 2012

Ongeschreven mode-etiquette

Er zijn er een paar dingen die je moet weten als (groeiende) fashionista.  Ook al staat de stijl je op je lijf geschreven, het is nooit te laat om te leren! Draag deze in gedachten bij je en hou ze altijd in je achterhoofd. Fashionista, meet je lijfregels.

1 Draag wat je leuk vind. Natuurlijk is het veiliger om met de groep mee te doen en te dragen wat iedereen draagt, maar durf uniek te zijn! Een complimentje krijgen over een outfit die je helemaal zelf gecombineerd hebt, is het leukst! Laat ze maar lekker staren!

2 Voordat je iets koopt, check;

  • Of het lekker zit. Het is simpel; je hoort een fashionista nooit klagen dat haar hakken te hoog zijn, haar rok te kort of dat haar T-Shirt kriebelt. Als het lekker zit, trek je het aan, anders niet. 
  • Vraag je af of, als je het zou kopen, vanavond aan zou trekken. Is het antwoord nee, don't bother.
  • Of je niet over je budget gaat.

3 Draag accessoires. Het kan je outfit net dat zetje extra geven. De juiste tas of zonnebril say it all. 

4 Doe inspiratie op uit de geschiedenis, bijvoorbeeld de 50's. Hellloooo, vintage!

5 Mode hoeft niet altijd duur te zijn. Natuurlijk, zijn grote merken heel leuk, maar zelf dingen uitzoeken kan ook!

6 Investeer in tijdloze klassiekers. Iets waar je 2 jaar lang (of meer!) groot plezier van hebt mag best wat meer kosten, mits het van goede kwaliteit is. 

7 Durf jezelf te zijn, en vertrouw op wat je doet. Je outfits zijn een perfecte weerspiegeling van wat voor een persoon jij bent, gebruik het! 

8 Hou het classy, dus niet te bloot. Het is veel leuker om iets aan de fantasie over te laten. 

9 Als iets net iets te klein of te groot is, toch ietsje kriebelt, of op een of andere manier niet lekker zit, koop het dan niet! 

10 Overdrijf. Het mag! 

11 Mode is jouw feestje, maak er wat van! 

12 Kijk af, maar kopieer niet. Doe inspiratie op en maak iets nog beters.

13 Combineer, combineer, en nog eens; combineer! Ga nooit voor de totaal-look. Dan zal je overkomen als een try-hard. Maar ook; gebruik niet al te heftige prints en kleuren bij elkaar. 

14 Regels zijn er om te breken. Lap de regels een keer aan je laars. Gooi het de andere kant op en doe juist zoals jij het wil. Draag booties onder een jurk, draag spikes met roze kant, wie kan het ook schelen!

15. Voordat je iets nieuws koopt, kijk in de kast of je iets ouds kan customizen. Zo heb je iets unieks waar andere niet aan kunnen komen.

16 Vraag je niet af wat anderen ervan zullen vinden. Jij kiest het uit, jij vind het leuk, jij draagt het. Iedereen heeft een andere smaak, dus waarom zou je je wat aantrekken van wat anderen vinden?

Liefs,

Eva


Geen opmerkingen:

Een reactie posten