Zoeken in deze blog

donderdag 6 september 2012

Vijf-minuten rampenplan

Je kent de situatie vast wel; je draait je nog eens lekker om in je warme bedje en rekt je uit terwijl je op je mobiel de tijd checkt. Je bent veel te laat! Natuurlijk ben je meteen wakker om voor de spiegel nog even te zuchten. Je make-up routine gaat je nooit lukken in 5 minuten! Zorg ervoor dat je er toch nog fris uitziet met dit stappenplan en deze tips. 
Stap 1; Dagcrème.

Ook al ben je laat, het is toch heel belangrijk om je huid goed te verzorgen. Hou je hoofd en gezicht onder de kraan om jezelf even wakker te maken, want voor een snelle douche is geen tijd. Smeer een laagje dagcreme op je gezicht en laat het even intrekken zodat je huid toch goed gehydrateerd is. Ondertussen trek je je kleren aan en borstel je je haar. 

Tijd; een minuut.

Stap 2; Concealer en poeder.

Voor basis make-up heb je natuurlijk geen tijd, dus neem een kijkje naar je huid. Is je huid zuiver? Laat je gezichtsmake-up dan lekker zitten en ga een dagje au naturelle. Niet zo zuiver? Smeer wat huidskleurige concealer op je rode plekjes, en als dat niet genoeg is kan je kiezen je gezicht even snel te poederen. Gebruik het liefste geen vloeibare foundation, in de haast aanbrengen is geen goed idee, zo kan je namelijk niet checken of het wel goed overloopt naar je nek en kan je plekjes vergeten. Wil je toch vloeibare foundation? Investeer dan in een dagcreme met huidsteint of een BB-cream en gebruik die. Let er wel op dat je je kaaklijn meeneemt!

Tijd; 1,5 minuut.

Stap 3; Mascara aanbrengen. 

Mascara opent je ogen en doet je wallen een beetje wegvallen. Gebruik bruine voor een natuurlijk effect, en zwart voor een dramatisch effect. Gebruik niet te veel, zo krijg je spinnenpootwimpers.

Tijd; 1 minuut

Stap 4; Highlighter en blush (eventueel)

Met een highlighter laat je je ogen stralen en zie je er een stuk frisser uit. Je kan kiezen uit een budget highlighter of een dure, ik heb de Catrice Prime and Fine Highlighting powder. Gebruik ook een zachtroze of een perzikkleurige blush om een natuurlijke blos op je wangen te toveren. Zo zie je er helemaal niet uit alsof je haast had!

Stap 5; Witte eyeliner & Lippenbalsem

Breng wat witte eyeliner aan op de waterlijn en in de binnenste ooghoek. Zo lijk je wakkerder en je ogen lijken groter. En dan, als finishing touch, doe je nog wat lippenbalsem of verzorgende lipgloss op je lippen. Steady and ready to go!

Tips

  • Neem je make-up en toilettasje mee. Mocht je nog ergens een moment vinden om je op te frissen, bijvoorbeeld in de pauze op school/werk dan kun je dat alsnog doen. Ook handig als je in je haast iets vergeet.
  • Zorg dat je altijd een EHBO-tasje bij je hebt voor als je echt meteen weg moet. Inhoud; vochtige doekjes, zakdoekjes, kleine deodorant, miniflesje make-upremover, wattenstaafjes, lippenbalsem, mascara, kleine concealer, pepermunt en een parfumsample. Zo kan je altijd en overal jezelf herstellen.
  • Leer jezelf aan om je make-uproutine minstens te verkorten tot 10 minuten. Zo ben je snel klaar en hou je meer tijd over. Als je wel een keertje tijd hebt kun je lekker rustig aan doen. 
  • Het is het beste om geen vloeibare eyeliner aan te brengen als je haast hebt, tenzij je een hele vaste hand hebt. Kohlpotlood is natuurlijk geen probleem, dat is een stuk makkelijker. 
  • Als je geen tijd hebt voor make-up, kan je het ook gewoon een dagje laten of het op school doen. Niemand zal het raar vinden, en ook zonder make-up ben je mooi!
Hoeveel tijd besteed jij 's ochtends aan je make-up?

Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten