Zoeken in deze blog

zaterdag 13 oktober 2012

EHBBO; Eerste Hulp Bij Beauty Ongelukken #1

Iedereen kent het wel. Weggaan met Hollywoodhaar en perfecte make-up, in een hoosbui terecht komen en aankomen met je foundation op je knieën en coupe ontploft. Of een puistje vinden op je neus op fotodag, of een regenbui met als gevolg panda-ogen. Maar wees niet bang! Ik help jullie van deze vervelende situaties af. Dus bij deze: Eerste Hulp Bij Beauty Ongelukken (EHBBO) #1!


Situatie een; Een regenbui.

You can't admit it.. De herfst is weer begonnen en dat hebben we gemerkt. Het is kouder, en het regent vaak. Pech voor als je net naar school moet, en je helemaal nat wordt. Zonde toch? 

1. Zorg ervoor dat je altijd een back-up tasje bij je hebt. Hierin zit: mintkauwgum, deodorantdoekjes, watjes, een flesje make-upremover, een opvouwbare borstel, wattenstaafjes, een mascara, wat matte poeder, een lippenbalsem en een kwast. 

2 Als het regent, neem dan een borstel mee! Ik weet het, niemand wil zijn zoals die tutjes op school die CONSTANT hun make-up en haar lopen te checken, maar als het regent heb je er een nodig! Zo zie je er tenminste uit alsof je je haar hebt geborsteld die ochtend. Situatie twee: Een puistje. 

Met je halfwakkere hoofd stap je uit bed om vervolgens flauw te vallen voor de spiegel.. Een puistje! Ramp! Relax en bedenk hoeveel tijd je hebt. 

1. Knijp NOOIT maar dan ook NOOIT een puistje uit. Een puistje uitknijpen maakt dat er bacteriën in je poriën komen, die infecties kunnen veroorzaken, en dus ook meer puistjes.

2 Om puistjes te verkomen is het belangrijk dat je je huid goed schoonmaakt met facewash en hydrateert met een dag- en nachtcrème. Weet je niet welke je moet kiezen? Vraag het eens in de drogist. Verder is het heel erg belangrijk dat je veel water drinkt. 

3 Investeer in een goede concealer en gebruik die om je puistjes te camoufleren. Een concealer mag best wat kosten, meestal gebruik je hem elke dag. Beter 10 euro voor een goede concealer dan 5 producten van 2 euro die allemaal niet werken. Let op! Neem een concealer in de kleur van je huid en eentje die veegvast is, meestal kan je in de winkel om advies vragen.


Situatie drie: wallen

De dag nadat je flink gefeest hebt, of slecht geslapen, heb je vaak enorme donkere kringen onder je ogen. Iedereen weet dat je moe bent en je ziet er niet op je beste uit. Wat kan je het beste doen tegen wallen?

1 Wat is de situatie van je wallen? Het kan erfelijk zijn, komen door uitdroging of een slaaptekort. 

2 Een oplossing is vaak; water drinken. Voor nu kun je het beste een concealer gebruiken, het liefst een vloeibare die goed dekt. MAC bijvoorbeeld heeft hele fijne.

Ik heb jouw hulp nodig! Wat wil jij graag zien in de volgende EHBBO? Laat het weten in een reactie!

Liefs, 

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten