Zoeken in deze blog

vrijdag 21 december 2012

The Ultimate Girl Code (de ongeschreven vriendinnenregels)

Iedereen kent ze wel. De gouden, ongeschreven vriendinnenregels. Oftewel: girl code. Bij vriendschap komt er veel kijken, en soms kan je je ook wel eens ergeren aan elkaar. Het overtreden van zo'n bepaalde 'girl code' betekent dan ook vaak het einde van een vriendschap. Ik zette deze geboden even voor je op een rijtje. 



'Gij zal uw vriendinnen nooit de deur uit laten gaan met een make-up of modeblunder.'

Iedereen maakt wel even een keer een foutje. Het is de plicht van de beste vriendin om dat even te laten merken. Subtiel, uiteraard. Zeg dus niet 'Jeetje, wat heb jij een zweetplekken onder je armen zeg!' maar neem haar even apart en vraag 'Weet je zeker dat je deodorant nog werkt?'

'Gij zal nooit uitgaan met de ex van uw vriendinnen.'

Zoals Madame Noire zei; 'There are three things friends should never share: underwear, perfume and boyfriends.' Zelfs als het lijkt dat ze het goed vindt, niets is wat het lijkt. Als een vriendin iets had met een jongen, of zelfs maar interesse in een jongen had, is het gewoon not done om iets met hem te beginnen. (ex) Boyfriends are off limits. En dat geldt ook voor het zoenen van de jongen van je beste vriendin. Chicks before d**ks, eh?



'Gij zal nooit, maar dan ook nooit een geheim doorvertellen dat u in vertrouwelijke kring is verteld.'

Zelfs al hebben jullie ruzie, geheimen vertel je gewoon niet door. Als je een geheim wordt verteld, en je dus in vertrouwen wordt genomen, hou je gewoon je mond. Period. 

'Gij zal uw vriendin en de dingen die ze leuk vindt accepteren zoals ze zijn, en dezen niet proberen te veranderen.'

Je vriendin is je vriendin. De dingen die je leuk vindt, mag je het best niet mee eens zijn. Maar ze maken je vriendin tot wie zij is, en dat moet je accepteren. Laat je vriendin gelukkig zijn, ook al vind je haar vriendje niet zo knap, en haar nieuwe hobby heel suf. 




'Gij zal niet strijden om de eer van uw vriendin.'

Probeer niet altijd 'de beste' te zijn. Jullie zijn (waarschijnlijk) allebei totaal verschillend. Jullie hebben verschillende eigenschappen, en jullie zijn allebei goed zoals je bent. Probeer elkaar dus niet jaloers te maken met verhalen, jongens, kleding etc.

'Gij zal op elkaar passen.'

Je vriendin kan soms blind zijn voor foute dingen. Misschien gaat ze om met de foute vrienden, waarmee ze domme dingen doet. Het is jouw taak om haar soms daarvoor te verhoeden. Ook als ze misschien een beetje aangeschoten is, voorkom dan dat ze met een vreemde meegaat, en zorg ervoor dat ze veilig thuiskomt.



'Gij zal uzelf blijven, zelfs in een groep van vriendinnen.'

Je beste vriendin is je beste vriendin. Het is belangrijk dat je hetzelfde tegen haar doet, zelfs als je in een groep bent. 

'Gij zal elkaar steunen in moeilijke tijden, zelfs als dit drie dagen duurt.'

Als het vriendje van je vriendin het uitmaakt met haar, is het belangrijk dat je er voor haar bent. Troost haar, zorg voor voldoende tissue's, kijk huilfilms en eet samen Ben & Jerry's. Daarna zorg je voor afleiding, en doe je leuke dingen met haar. Ze heeft je nodig!


'Gij zal uw vriendinnen altijd op de eerste plek laten komen. Zelfs als hij heel knap is.'

Last but not least: vriendinnen staan altijd op nummer een. ALTIJD. Laat er geen jongen tussen komen. Als je dat wel doet, sta je straks alleen als hij het uitmaakt. Vriendjes zijn (meestal) tijdelijk, goede vriendinnen voor altijd. Laat haar dat ook merken. Maak tijd voor haar, wees er voor haar en doe leuke dingen samen. 

Wat vind jij de allerbelangrijkste vriendinnenregel?

Liefs,

Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten