Zoeken in deze blog

dinsdag 17 juli 2012

Geef jezelf een happiness-boost!

Soms heb je van die momenten in je leven dat het allemaal niet meezit. Je hebt bijvoorbeeld een dipje wat door veel dingen kan komen: ruzie, slechte cijfers, jongensproblemen of gewoon geen reden. Wees dan verstandig en ga niet bij de pakken neerzitten. Zet een grote glimlach op je gezicht en bler mee met je lievelingsmuziek. Fake it, until you make it, girl! Oftewel; Doe nep vrolijk, net zolang tot je echt vrolijk wordt! Ik vond voor jullie een paar tips, waar je beslist blij van wordt!


1 Zoek afleiding. Alleen maar thuis zitten helpt ook niet, daardoor denk je alleen maar aan de dingen die je dwars zitten. Ga naar de film met vriendinnen, trakteer jezelf op een bak Ben&Jerry's, hou een meidenmiddag met gezichtsmaskertjes en karaoke, doe een modeshow en ruil kleding met vriendinnen. Het kan allemaal!

2. Go for a run. Hardlopen is een bewezen manier om gelukkiger te worden. Hardlopers zijn gemiddeld gelukkiger dan mensen die niet of heel weinig bewegen. Door hard te lopen wordt endorfine aangemaakt, een stofje dat je lichaam aanmaakt als je bijvoorbeeld verliefd bent, en het komt ook in je bloedbaan terecht als je chocolade eet. Het duurt wel even, dus iets verder dan naar het einde van de straat!

3. Denk aan al de dingen waarmee je blij bent in je leven en schrijf deze op papier. Je zal zien dat je je hierna veel beter voelt: je hebt immers onwijs veel om dankbaar voor te zijn. Je zult zien: je leven is heus niet zo vreselijk als het op dit moment lijkt.

4 Geef jezelf een ego-boost. Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf: Ik ben een leuk persoon. Ik ben mooi, slim, knap en ook nog eens heel erg lief. Ik ben geweldig. Lukt dit niet? Vraag dan aan een vriendin wat zij zo leuk of mooi aan jou vindt.

5 Heb geen medelijden met jezelf. Blijf down-to-earth en bedenk: ' Misschien is het nu nog wel erg, maar je zal zien dat het later heus meevalt.' Als je het maar lang genoeg herhaalt, ga je het vanzelf geloven.

6 Neem een warm bad. Je voelt je veel relaxter erna en je kan veel helderder nadenken.
I am sure there are problems a hot bath can't solve, but I can't think of many!

7. Ga vroeg naar bed. Morgen ziet de wereld er weer heel anders uit.

8. Nog steeds verdrietig? Luister muziek. Ik heb voor jullie wat vrolijke nummers op een rijtje gezet.
1 Accidentally in love - Counting Crows
2 I'm a Believer - Monkees
3 Summer of '69 - Bryan Adams
4 Unwritten - Natasha Bedingfield
5 Riding Solo - Jason Derulo
6 Here Comes The Sun - the Beatles
7 Close To You - Calvin Harris
8 Don't Stop Me Now - Queen
9 Haven't Met You Yet - Micheal Buble
10 Opportunity - Pete Murray
11 Highway To Hell - ACDC
12 Hey Jude - The Beatles

Have fun, en cheer up! Het leven is te kort om in een slecht humeur te zijn.


Liefs, Eva